Underredsbehandling Halmstad

Få hjälp med din underredsbehandling hos oss på Rekproffset!

En underredsbehandling är ett effektivt sätt för dig att skydda din bil mot eventuella rostangrepp. Temperaturväxlingar och väderförhållanden kan vara en bidragande faktor till att orsaka rost och andra skador på underredet av din bil. Under en underredsbehandling går vi igenom bilens mest utsatta delar och ger dessa en noggrann rengöring och sedan appliceras ett skyddande lager för att förhindra rostbildning. Behandlingen håller länge och kan bidra till att förlänga livslängden och värdet på din bil över tid.

Vad kostar underredsbehandling?

Vi utför underredsbehandlingar från 4000:-

Vad är underredsbehandling och hur fungerar det?

Den vanligaste metoden av att genomföra en underredsbehandling är att applicera en skyddsbeläggning av ett material som är motståndskraftigt mot rost, såsom Ceramic Pro Strong. Denna produkt är utformad för att skapa en permanent barriär mot rost och rostskador genom att bilda en fuktresistent yta under din bil. Denna fuktresistenta barriär förhindrar att fukt och kemikalier tränger igenom och skadar metallkomponenterna på bilens undersida. 

Kontakta oss

Kontakta oss för mer information om underredsbehandling i Halmstad så hjälper vi dig vidare.

Tel: 035-187272

Mejl: info@rekproffset.com

Fördelarna med behandlingen

  • Förbättrar bilens livslängd: Genom att förhindra rost kan behandlingen förlänga bilens livslängd betydligt. Underredsbehandlingen minskar risken för att komponenter försämras vilket kan leda till kostsamma reparationer och underhållsarbete. En bil som regelbundet behandlas kommer att ha en bättre chans att hålla sig i gott skick under många år framöver.
  • Bevarar bilens värde: En väl underhållen bil är alltid mer värd än en som har rostskador vare sig de är stora eller små. Genom att investera i en hög kvalitativ underredsbehandling kan du se till att bilens värde bibehålls över tid, vilket kan vara särskilt viktigt vid försäljning eller vid byte till en ny bil.
  • Förbättrad säkerhet: En annan viktig fördel med underredsbehandling är att den kan öka bilens säkerhet. Genom att förhindra rost på bärbara delar av chassit och ramen kan behandlingen hjälpa till att bibehålla bilens strukturella integritet och därmed öka dess säkerhet.

Den optimala tiden för behandlingen

Det är viktigt att komma ihåg att underredsbehandling inte är en engångsåtgärd utan något man behöver göra regelbundet för att säkerställa dess effektivitet. Vi rekommenderar våra kunder att genomföra behandlingen ca en gång om året.

Den bästa tiden att utföra behandlingen är vanligtvis på våren eller sommaren när vägarna är torra och rena. Detta gör det lättare att applicera skyddsbeläggningen och säkerställa en jämn täckning över hela bilens undersida.

Däckbyte

Processen för underredsbehandling

Processen för att utföra underredsbehandling i Halmstad kan variera beroende på vilken typ av skyddsbeläggning som används. Generellt sett inkluderar dock följande steg vanligtvis i processen för behandlingen:

 

  • Förberedelse av ytan: Först och främst måste bilens undersida rengöras noggrant för att avlägsna smuts, rost och andra föroreningar. Detta kan göras genom att tvätta bilen med vatten och avfettningsmedel eller genom att använda högtryckstvätt.
  • Applicering av skyddsbeläggning: När ytan är ren och torr kan skyddsbeläggningen appliceras på bilens undersida. Detta görs vanligtvis med hjälp av en spruta eller pensel för att säkerställa en jämn täckning över hela ytan.
  • Torkning och härdning: Efter att skyddsbeläggningen har applicerats måste den torka och härda ordentligt innan bilen kan användas igen. Torkningstiden kan variera beroende på vilken typ av skyddsbeläggning som används och om det används någon form av värme eller accelererad torkningsteknik.
  • Kontroll och efterbehandling: Slutligen bör bilens undersida inspekteras noggrant för att säkerställa att skyddsbeläggningen har applicerats korrekt och täcker alla områden som behöver skydd. Eventuella brister eller skador bör åtgärdas omedelbart för att säkerställa att bilen är fullständigt skyddad mot rost och korrosion.