Däckbyte Halmstad

Genomför ett däckbyte hos oss på Rekproffset i Halmstad!

Att genomföra ett däckbyte, däckmontering och balansering är viktigt av flera skäl. Hos oss på Rekproffset är vi måna om att din bil ska fungera så bekymmerslöst som möjligt och att du ska ha rätt däck för rätt underlag året om. Vi är dessutom däckpartner hos flera däckleverantörer så som Däckonline, Däckleader och återförsäljare till Lassa by Bridgestone men har utöver detta även försäljning av egna däck. På så vis kan vi hålla hög kvalitet på däcken som monteras på din bil. 

Varför bör man genomföra däckbyte?

Att genomföra ett däckbyte är viktigt av flera skäl, särskilt med tanke på att däck är en avgörande komponent för att ditt fordon ska kunna framföras ordentligt och säkert. Förr oss som lever i växlande nordliga klimat är det extra viktigt att ta hänsyn till väglaget som råder under våra olika årstider för att upprätthålla så optimal säkerhet som möjligt. De viktigaste skälen till att genomföra ett däckbyte är för alltså att säkerställa, säkerhet, bränsleekonomi och säsongsmässigt behov.

Säkerhet

Däck är den enda kontaktpunkten mellan fordonet och vägen, så deras tillstånd påverkar direkt säkerheten för de som sitter i fordonet. Slitna däck med bristfälligt mönsterdjup kan öka risken för olyckor, särskilt under våta eller hala förhållanden, eftersom de kan ha sämre grepp och bromsförmåga. Ett däckbyte är vara nödvändigt när årstiden förändras, är det däremot så att exempelvis mönsterdjup eller andra typer av skador uppstått på dina däck bör däremot en däckmontering göras.

Bränsleekonomi

Korrekt uppblåsta däck med tillräckligt mönsterdjup kan bidra till att förbättra bränsleekonomin. Slitna eller felaktigt uppblåsta däck kan öka rullmotståndet och därmed bränsleförbrukningen.

Säsongsmässiga behov

I Sverige finns det olika regler för vilka däck som bör och får användas under vilka årstider. Sommar- och vinterdäck finns för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet under de olika väderförhållanden som råder under de specifika månaderna på året.

 

Kontakta oss

Kontakta oss för mer information om däckbyte i Halmstad så hjälper vi dig vidare.

Tel: 035-187272

Mejl: info@rekproffset.com

Vinterdäck

Enligt lag bör man använda vinterdäck från och med den 1 december till och med den 31 mars, om det råder vinterväglag. Detta är den period då väderförhållandena i Sverige oftast kräver användning av vinterdäck. Man bör genomföra ett däckbyte när väderförhållandena indikerar vinterväglag. Detta inkluderar situationer med snö, is, slask och halka, även om det sker före den 1 december eller efter den 31 mars.

Sommardäck

I Sverige finns det inga specifika lagar som reglerar när man ska byta till sommardäck. Däremot är det vanligt att genomföra däckbyte när vinterväglaget avtar och risken för snö och is minskar. Vanligtvis sker detta från mitten till slutet av mars eller början av april. Detta beror på när vinterväglaget avtar och temperaturen blir varmare.

Bil som får däcken bytta
Däckbyte

Däckmontering med balansering

Däckmontering med balansering innebär att vi utför en balansering av fordonet vid ett däckmontering. När däcken demonteras från fälgarna för att bytas, kan de hamna i en obalanserad position. Detta innebär att vikter måste placeras på fälgen för att kompensera för eventuella ojämnheter i däckets och fälgens vikt. Balanseringen av hjulen utförs vanligtvis med hjälp av en speciell maskin som mäter obalans och placerar vikter på rätt ställen för att uppnå jämn rotation.

 

Varför är balansering är viktigt?

Obalanserade hjul kan orsaka vibrationer i fordonet när det är i rörelse, särskilt vid högre hastigheter. Detta kan leda till obehag för föraren och passagerarna, ökat slitage på däcken och andra komponenter i fordonet samt minska väggreppet och stabiliteten. Balansering av hjulen bidrar till en jämnare och mer bekväm körupplevelse och förlänger livslängden på både däck och andra delar av fordonet.

 

När balansering är nödvändigt

Balansering av hjulen är nödvändig varje gång däcken tas av och på fälgarna, oavsett om det är vid däckmontering, rotation av däck eller reparation av punkteringar. Även små förändringar i vikt och geometri på däck eller fälgar kan orsaka obalans och vibrationer, vilket är varför balansering är en viktig del av underhållsprocessen för däck och hjul.

Däckbyte

Byte av komplett uppsättning hjul mot en annan.

350 kr

Montering & balansering

Däckomläggning på hjul samt balansering.

Från 200 kr / däck